Tom & Alison


Wij zijn Tom Van Lysebettens en Alison Roels. Man en vrouw. Papa en mama. Chef en gastvrouw. De volgorde is willekeurig.

Samen droomden we jaren van onze eigen zaak - Tom nog iets langer, eigenlijk al van toen hij nog een klein Tommeke was. De weg ernaartoe liep voor hem via Parijs (Market) en Antwerpen (Het Gebaar) om in thuisstad Gent zijn kookidentiteit verder te ontwikkelen bij C-Jean, Volta, Eat Love Tastings en Coeur d'Artichaut. In de laatste twee avonturen stapte Alison - van opleiding interieurvormgever - mee om zich als gastvrouw te ontpoppen naast de chef van haar leven.

Een pand in de Brabantdam en vele brainstorms later openden we ons restaurant: Cochon De Luxe, een naam waarin het concept 'luxe met een hoekje af' doorschemert. Wij willen onze gasten in een mooi kader laten genieten van eigentijdse én eigenzinnige gastronomie. Als duo - met Tom in de keuken en in Alison de zaal - hopen we Cochon De Luxe persoonlijk en betaalbaar te houden.

Meer dan duizend reservaties later zijn we meer dan ooit klaar om ons Gentse verhaal verder te zetten. We kijken er naar uit om u te mogen verwelkomen in Cochon de Luxe waar eten altijd een feest is.